.

Általános tudnivalók

Amennyiben szeretnének hozzánk csoportos készségfejlesztő tanfolyamra jelentkezni, e-mailben tehetik meg, a symbo.inform [kukac]gmail.com címen. (Kapcsolat fülben közvetlenül is lehetséges)

Levelükhöz kérjük csatolják az „Adatlap a jelentkezéshez” című dokumentmot, amit a letöltések menüben találnak meg.
Ezenkívül kérjük mellékeljék a diagnózisról szóló zárójelentést, továbbá egy friss pedagógiai jellemzést abból az intézményből, ahová a gyermek jelenleg jár.
Munkatársaink válaszlevélben jelzik, hogy mikor lesz lehetőség legközelebb a csatlakozásra.

Csoportalkotás előtt egy első találkozásra szoktuk hívni a családokat, amikor megismerkedünk, és felmérjük a gyermeket.
A szülőkkel folytatott megbeszélés, és a gyermek vizsgálata alapján ajánlunk csoportot és tanfolyamot.

Azokat a gyerekeket várjuk Alapítványunknál, akiknek nehézségeik vannak a társas kapcsolatokkal és a szociális-kommunikációval. Olyan, magasan funkcionáló, jó verbalitású, elsősorban integrált oktatási formában résztvevő gyermekeket fogadunk, akik elmúltak 5 évesek, de még nem töltötték be a 12. életévüket. Módszereink és eszköztárunk az ő igényeikhez illeszkedik leginkább.

A tanfolyamok tematikáját, és tananyagait többéves gyakorló munkánk és számos külföldi jó-gyakorlat ismeretének eredményeként alakítottuk ki. Folyamatosan átdolgozzuk őket, beépítve az újabb tapasztalatainkat, ismereteinket, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek a hozzánk járó gyermekek számára.
Tanfolyamaink 12 alkalmasak, melyből 11 alkalmat töltünk a gyerekekkel. A 12. alkalommal csoportos szülői megbeszélést tartunk.
Foglalkozásaink kiscsoportos formában valósulnak meg, mely azt jelenti, hogy minimum 2 maximum 5 gyermek tanul együtt.
Az egyes alkalmak 60-75 percesek, a gyerekek életkorától, terhelhetőségétől és a csoport létszámától függően.
Mielőtt tanfolyami témát és csoportot ajánlunk a gyermekeknek, egy személyes találkozó alkalmával ismerjük meg őket. A csoportalakításhoz figyelembe vesszük a gyermek életkorát, habitusát és azt is, hogy mire lenne leginkább szüksége.
Folyamatosan várjuk a jelentkezéseket a tanfolyamokra, azonban a foglalkozásokba menet közben már nem lehetséges a bekapcsolódás.
Egy tanév során három tanfolyami ciklust bonyolítunk le, melynek kezdő időpontjai: szeptember, december, március. A nyári időszakban nem indítunk foglalkozásokat.

.

Hírek, események